Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Greece is in real danger...

Good afternoon everyone! I haven't programmed this post but my feelings force me to write these words.

I think that it is high time that everyone of us let people in Greece but also abroad to know about the crimes that are commited against the Greek people. Some hours ago I received a video via email which shows Greek doctors, who voluntarily tried to help seriously injured persons in June's 29th protest in Syntagma Sq. of Athens, and they complainted of being hit with chemicals in the "clinic". The injured had pneumonological problems caused by the many chemicals thrown by the police during the protest and also injuries on their heads or elsewhere. I think that this is prohibited even during a war. So I would like people abroad to be informed.  The following video is by Yorgos Avgeropoulos, one of the very good Greek journalists, and is in Greek. The persons who speak are doctors and explain what I wrote above.

http://vimeo.com/25781283

I wish all of you joy and good strength!


Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Summer days

Καλησπέρα σας! Πώς είστε; Ελπίζω όλα να είναι μια χαρά για σας!

Σήμερα κάνω μια γρήγορη ανάρτηση για να σας δείξω μια καλοκαιρινή καρτούλα που έφτιαξα για την πρόκληση του Get Creative με το sketch της Αναστασίας. Η κάρτα μου είναι αυτή:


Το sketch της Αναστασίας στο οποίο βασίστηκα είναι αυτό:


Οι σφραγίδες που χρησιμοποίησα είναι από την περισυνή καλοκαιρινή σειρά της Magnolia που αγαπώ πολύ. Τις χρωμάτισα με μαρκαδόρους Copic και τις στόλισα με λίγο Stickles (Icicle). Πρόσθεσα, επίσης, μερικές περλίτσες για "μπουρμπουλήθρες" και μερικά bling καρδούλες. Το sentiment είναι rub-on. Στόλισα, επίσης, με δαντελίτσα και γαλάζιο-ασημί κορδόνι. Το γαλάζιο χαρτί με τα λευκά σχεδιάκια είναι μεταξόχαρτο. Είναι πολύ απλή καρτούλα αλλά μου αρέσει το αποτέλεσμα.

Θα σας δείξω τέλος και μερικές λεπτομέρειες:



Εύχομαι να σας αρέσει και να σας κάνει να χαμογελάσετε λιγάκι! Περιμένω ανυπόμονα τα σχόλιά σας.

Καλό και ήσυχο βραδάκι και καλή δύναμη σε όλους μας!

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

I admire your dance

Καλημέρα σας! Πώς είστε σήμερα; Εμείς είμαστε πολύ καλά από υγεία αλλά με πολύ πόνο για όσα εκτυλίσσονται στη χώρα μας. Νιώθω την Ελλάδα παγιδευμένη να σύρεται από δω κι από κει από κακούργους και απατεώνες. Πραγματικά λέω μερικές φορές σε φίλους ότι μάλλον δε θα είχα πρόβλημα-η ψυχή μου θα το 'ξερε, βέβαια, μια και δεν έχω κανένα φοβερό εισόδημα- να μου περιέκοπταν για κάποιο διάστημα ένα μέρος του μισθού μου. Αν, όμως, ήξερα ότι αυτό θα ήταν προσωρινό και για να ορθοποδήσει στ' αλήθεια η χώρα. Αυτό που με πληγώνει είναι τα όσα δεινά έρχονται όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για την Ελλάδα. Συγγνώμη αν σας στενοχώρησα αλλά μερικές φορές ντρέπομαι να γράφω για δημιουργίες μου όταν γύρω όλα καταρρέουν...

Η σύνθεση που έφτιαξα αυτή τη φορά έχει κάποιες φωτογραφίες της Ελένης από την παράσταση που έδωσαν μαζί με την Κατερίνα με τη σχολή μπαλλέτου που παρακολουθούν. Στ' αλήθεια τις απόλαυσα και τις δύο και νιώθω εξαιρετικά περήφανη μαμά με παιδιά τόσο πειθαρχημένα που δείχνουν τόσο ενδιαφέρον για την τέχνη.

Με αυτή τη σύνθεση συμμετέχω στην πρόκληση του Bird is the word με τη λέξη Admire και του Once Upon A... Sketch.

Αυτή, λοιπόν, είναι η σύνθεση:



Το sketch στο οποίο βασίστηκα είναι το τελευταίο της Nadia Cannizzo από το Once Upon A... Sketch.


Δείτε και μερικές λεπτομέρειες:





Χρησιμοποίησα:

Χαρτιά
My Mind's Eye, Lost & Found
K& Co, Classic K McKenna
Prima, Botanical Collection
Kaisercraft, Chanteuse Collection

Prima flower, Artemio pearl, rose and lace from my stash
Sakura black pen

Το journaling γράφει: The performance of dance, music or theatre is just a single moment in time. By the end of the performance art doesn't exist any more.
I adore the way you dance, something that reveals to me that you begin to become a young lady. I will always keep deep into my heart those precious moments that you granted to me. I will always love you, Ελενίτσα μου.

Εύχομαι να σας άρεσε η σύνθεσή μου και θα χαρώ πολύ να δω τα σχόλιά σας.

Τις καλύτερές μου ευχές για ένα όμορφο απόγευμα και μια υπέροχη βδομάδα!


Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Webster's Pages Warehouse Sale!

Καλημέρα σας! Είστε όλοι καλά; Το καλοκαίρι μας έπιασε για τα καλά πια παρά το λίγο αεράκι που φυσάει που και που!

Σήμερα ήθελα να σας ενημερώσω για την μεγάλη προσφορά που έχει το κατάστημα της Webster's Pages εδώ και λίγο καιρό. Κάνουν, λοιπόν, αυτό που ονομάζουν warehouse sale και θα ήθελα να σας πω τι σημαίνει αυτό. Μπορεί κανείς να παραγγείλει ένα ή περισσότερα "μυστικά" κουτιά με προϊόντα της εταιρείας χωρίς να ξέρει τι περιέχουν. Όλα τα κουτιά περιέχουν πολλά διακοσμητικά, χαρτιά 12x12, 1 paper pad, 1 die-cut & vellum pad, κορδέλλες κ.α. Από τα βίντεο που είδα στο youtube κατάλαβα ότι όλα τα κουτιά έχουν 2 πακέτα bloomers, 2 sparklers, 1 flat back sparklers, 1 fabric ribbons, 1 journaling cards, 2 petites bouquets, 2 ή 3 florettes, 1 paper pad, 1 vellum & die-cut paper pad, 1 netting, 1 chipboard buttons, 12x12 papers, die-cut & vellum και ίσως ξεχνάω και κάτι. Το κουτί έχει πράγματα αξίας 75 $ και το αγοράζεις για 25$. Όσα βίντεο είδα είχαν πολύ όμορφα πράγματα. Αν και το κουτί έχει πράγματα από πολλές συλλογές (2-12 μήνες παλιές) νομίζω ότι είναι πολύ καλή ευκαιρία. Μετά από πολλή σκέψη τελικά παρήγγειλα κι εγώ το δικό μου κουτί και το περιμένω πώς και πώς. Αν κάποιος παραγγείλει 2 κουτιά (που θα έχουν διαφορετικά πράγματα και ίσως λίγα ίδια) τα μεταφορικά αυξάνονται ελάχιστα. Στην αριστερή στήλη του μπλογκ μου υπάρχει σύνδεση για να αγοράσει κανείς το πακέτο αυτό. Ελπίζω να σας ήταν χρήσιμη η πληροφορία αυτή που σ' εμένα άρεσε πολύ και τη βρήκα τυχαία.

Να έχετε μια υπέροχη μέρα και να περνάτε όμορφα!

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Amazing sweetness...

Καλησπέρα σας! Πώς είστε; Εμείς ξεκουραστήκαμε αρκετά το τριήμερο που μας πέρασε και βρήκα κι εγώ λίγο χρόνο παραπάνω να ασχοληθώ με τις συνθέσεις μου.

Λοιπόν, η σύνθεση που θα σας δείξω σήμερα είναι φτιαγμένη με μια πολύ πρόσφατη φωτογραφία της Κατερινούλας μου από την καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου της που έγινε την Τετάρτη που μας πέρασε το απόγευμα. Με αυτήν συμμετέχω στις εξής προκλήσεις:

1. Get Creative που ζητάει να συμπεριλάβουμε κάποια tags στη σύνθεσή μας, και
2. Bird is the word με τη λέξη Amazing στον τίτλο.

Ήταν να πάρω μέρος και στην πρόκληση του Once Upon a... Sketch αλλά δεν πρόλαβα την προθεσμία. Πάντως βασίστηκα στο sketch που έδινε η Nadia.

Ο τίτλος περιγράφει τη γλυκύτητα που βλέπω ότι εκπέμπει η Κατερινούλα μου και νομίζω ότι είναι κάτι που τη χαρακτηρίζει (ελπίζω να μην ακούγομαι σαν τη μαμά κουκουβάγια κι εγώ...).

Το journaling λέει: "I like to look into your eyes and see that lovely, sweet glimpse in them. You are a very sweet, mature and responsible young lady. And that evening you looked very happy and proud of yourself, though, I think, you were also a bit anxious of your performance at school. I wish dear God will always be next to you & help you make all your dreams come true!" Wednesday 8th June 2011, Primary School.


Σας παρουσιάζω, λοιπόν, τη σύνθεσή μου:



Το sketch στο οποίο βασίστηκα είναι αυτό:


Με δυσκόλεψαν λίγο οι μπορντούρες που είναι διπλωμένες σαν ακκορντεόν και το misting από το οποίο δεν έμεινα ευχαριστημένη και προσπάθησα να το κρύψω λιγάκι.

Εδώ είναι μερικές κοντινές φωτογραφίες:







Ελπίζω να σας άρεσε η σύνθεσή μου. Σας ευχαριστώ που περάσατε και περιμένω τα σχόλιά σας με ανυπομονησία. Καλό βραδάκι και να περνάτε πολύ όμορφα!




Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Sarah with a basket full of apples...

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά! Εύχομαι όλοι να είστε πολύ καλά.

Σήμερα έχω να σας δείξω μια πολύ απλή καρτούλα που έφτιαξα με μια παλιά αλλά αγαπημένη σφραγίδα της Stampavie που απεικονίζει την αγαπημένη σε όλα τα κοριτσάκια της ηλικίας μου Sarah Kay. Πόσα αυτοκόλλητά της είχα μαζέψει για να γεμίσω το άλμπουμ της!!!

Η σφραγίδα δείχνει τη Sarah Kay με ένα καλαθάκι γεμάτο μήλα και πάντα όταν τη βλέπω σκέφτομαι ότι με αυτά θα φτιάξει μια υπέροχη μηλόπιττα! Η καρτούλα είναι η συμμετοχή μου στην πρόκληση του Get Creative που αυτή τη φορά ζητούσε να βάλουμε κάτι στην κάρτα μας 6 φορές μια που ο Ιούνιος είναι ο 6ος μήνας του χρόνου. Εγώ, λοιπόν, έκοψα 6 απλά λουλουδάκια τα οποία στόλισα με 6 χαντρούλες λουλουδάκια. Ιδού η καρτούλα μου:



Την εικόνα ζωγράφισα με τους αγαπημένους μου μαρκαδόρους Copic.

Αυτά για σήμερα! Περιμένω ανυπόμονα να διαβάσω αν σας άρεσε η καρτούλα μου και επιφυλάσσομαι να σας δείξω αύριο μια σύνθεση που τελειώνω... Να περνάτε όμορφα και να έχετε ένα ήσυχο βραδάκι!



Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Βιβλίο ευχών για τον Ευθυμάκο

Καλημέρα σας και καλό μήνα! Μπήκαμε πια για τα καλά στο καλοκαίρι. Εύχομαι όλοι να είστε καλά και ψύχραιμοι ακόμη με όσα μας συμβαίνουν. Πρέπει να πω ότι τις τελευταίες μέρες χάρηκα και συγκινήθηκα πολύ με τις αναρτήσεις της Αλεξάνδρας και της Χαράς σχετικά με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και στους ανθρώπους αυτής της χώρας. Καιρό τώρα σκεφτόμουν να γράψω κι εγώ γι' αυτές μου τις αγωνίες και το θυμό και δίσταζα. Ένιωσα, λοιπόν, να λυτρώνομαι μέσα από αυτά που οι δύο υπέροχες αυτές γυναίκες έγραψαν και τις ευχαριστώ πολύ. Και εύχομαι βαθιά μέσα μου ο καλός σπόρος που έπεσε στη γη να καρπίσει αγώνες καλούς, ειρηνικούς και αποτελεσματικούς για το καλό των παιδιών μας και της πατρίδας μας.

Το βιβλίο που θα σας δείξω σήμερα είναι το πρώτο ευχολόγιο που φτιάχνω και προορίζεται για το δεύτερο παιδάκι ενός φιλικού μας ζευγαριού, της Μαίρης και του Δημήτρη. Ο μικρός Ευθυμάκος θα πάρει το όνομά του την Κυριακή που μας έρχεται. Εύχομαι, λοιπόν, να είναι γερός, χαρούμενος και να κρατήσει για πάντα μέσα του τη χάρη του βαπτίσματος. Εδώ είναι οι φωτογραφίες του ευχολογίου.


















Ευχαριστώ πολύ τη Σφραγιδομανία που μου ετοίμασε όλα τα κομμάτια chipboard (τα εξώφυλλα, το παπάκι, το όνομα) και το "Κάνε μια ευχή" σε plexiglass μια ιδέα που πρωτοείδα πριν λίγες μέρες στην Κέλλυ και την Ελευθερία. Μεγάλη έμπνευση υπήρξε, επίσης, για μένα το τελευταίο ευχολόγιο βάπτισης που έφτιαξε η Ζέφφυ.

Το χάρηκα πολύ αυτό το πρώτο μου ευχολόγιο και το έφτιαξα με πολλή αγάπη. Εύχομαι να σας αρέσει και περιμένω ανυπόμονα τα σχόλιά σας.

Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και μια υπέροχη μέρα!